Direct naar paginainhoud

Contact

Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen via www.almere.nl/contactformulier of bel naar telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). 

Werkzaamheden klaar

Afgelopen vrijdag 17 juli waren de werkzaamheden aan de Muziekdreef klaar; dat is een week eerder dan gepland. De dreef is dus weer open voor al het verkeer.

Vanaf maandag 29 juni (7.00 uur) tot en met vrijdag 24 juli 2020 voert de gemeente Almere werkzaamheden uit aan de Muziekdreef. De dreef is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het afgesloten deel is vanaf de rotonde bij de afrit van de Hogering tot de Trompetweg. De Trompetweg blijft bereikbaar. Om de hinder voor het verkeer te beperken worden de werkzaamheden uitgevoerd tijdens de vakantieperiode.

Het asfalt op de kruising met de Kruidenweg-Preludeweg wordt opgebroken. De kruising wordt omgebouwd tot een rotonde om een veilige doorstroom van het verkeer ook in de toekomst te garanderen. Verder wordt het asfalt en het straatwerk vernieuwd.

Beplanting rotonde

De middencirkel van de rotonde wordt ingericht met een onderlaag van dwergdennen (pinus mugo pumilio), een laagblijvende den die het hele jaar door groen blijft. Het parkachtige karakter wordt weerspiegelt door twee Hongaarse eiken (Quercus Frainetto’s) en twee gele kornoelje (Cornus Mas’). De kornoelje bloeit in het voorjaar met gele geurende bloemen. In de vroege herfst heeft de boom beaschtige steenvruchten. De beplanting heeft een fraaie kleurstelling die het hele jaar door verandert. De verschillende hoogtes van de bomen geeft een parkachtige indruk. Voor de verkeersveiligheid wordt de rotonde verhoogd met ca. 80 cm/1 meter.

Eventuele wijzigingen

Wilt u op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen in de planning van de werkzaamheden? Kijk dan op almere.nl/muziekdreef en op Facebookpagina @werkaandedreven.

Omleidingen en bereikbaarheid

Omleiding Muziekdreef

Muziekwijk Noord is bereikbaar via de Hogering, Contrabasweg en via de Muziekdreef, Trompetweg.

Omleiding Muziekwijk Noord

Muziekwijk Noord is bereikbaar via de Waddendreef, Stedendreef en Trompetweg en via Hogering en Contrabasweg. Doorgaand verkeer is niet mogelijk. Verkeer vanaf de Hogering/Almere Buiten gaat via de Contrabasweg. Verkeer vanuit Almere Poort via de Hogering wordt omgeleid via de Hollandsedreef. 

Doorgaand verkeer via de Hollandsedreef, de Stedendreef en Waddendreef. Bestemmingsverkeer voor Muziekwijk Noord gaat via de Trompetweg of de Contrabasweg de wijk in.

Omleiding Kruidenwijk

Het verkeer vanuit Almere Buiten en Almere Poort vanaf de Hogering kan via de Markerdreef en de Mosweg Kruidenwijk bereiken. Doorgaand verkeer gaat via de Markerdreef, de Spoordreef en de Waddendreef. Het bestemmingsverkeer voor Kruidenwijk wordt omgeleid via de Grasweg of Markerdreef richting Mosweg.

Omleiding vanaf Boegdreef

Vanaf de Boegdreef richting Almere Stad Centrum is de omleiding via Markerdreef en Spoordreef. Muziekwijk en Stedenwijk zijn bereikbaar via de Hogering en Hollandsedreef.

Omleiding begraafplaats Kruidenwijk

De begraafplaats Kruidenwijk is bereikbaar via een omleiding. Het verkeer wordt vanaf de Hogering geleid via de Grasweg, de Doddegrasweg, de Gipskruidweg naar de Kruidenweg.