Skip to content

Werkzaamheden Havendreef

Voor vragen en opmerkingen

Bij de kruising Dick Laanweg en Cissy van Marxveldtstraat is een keet waar u met eventuele vragen en/of opmerkingen terecht kunt op de woensdagen van 13.00 tot 14.00 uur.

Contact

Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen via www.almere.nl/contactformulier of bel naar telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30-17.00 uur). 

Werk aan de weg: Havendreef

Overzichtskaart Havendreef

De Havendreef is toe aan asfaltonderhoud om zo de veiligheid van het verkeer te blijven borgen. Daarom gaan we aan de slag met werkzaamheden aan deze dreef. 

In 2015 is de doorstroming vanuit Almere Stad naar de A6 verbeterd door de rijstroken op de Stedendreef te verdubbelen. De aansluiting van de A6 op de Havendreef is voltooid en nu wordt het laatste gedeelte van de Havendreef opgeknapt.

Havendreef vanaf 23 juni 13.00 uur afgesloten

Havendreef klaar

en vanaf maandag 24 juni 06.00 uur open

De Havendreef is komende zondag 23 juni vanaf 13.00 uur afgesloten tot maandagochtend 24 juni 06.00 uur. De wegafzettingen worden dan verwijderd en de verkeerslichten getest. Doordat de asfalteringsmachines eerder beschikbaar waren om het laatste deel van de Havendreef te asfalteren en het goede weer zijn de werkzaamheden veel eerder klaar. 

De Havendreef is vanaf maandagochtend 24 juni om 06.00 uur open met één rijbaan per rijrichting. Woensdag 26 juni zijn alle rijbanen beschikbaar.

Fase 2 begint zondag 19 mei

Havendreef dicht zondag 19 mei 22.00 uur tot maandag 20 mei 06.00 uur

Zondag 19 mei begint de tweede fase van de werkzaamheden aan de Havendreef. De bebording en barriers worden dan op de andere weghelft aangebracht in de nacht van zondag 19 op maandag 20 mei. De Havendreef is deze nacht geheel afgesloten.

Vanaf maandag 20 mei 06.00 zijn beide rijrichtingen beschikbaar op één rijhelft. Bedrijventerrein Gooisekant Oost is te bereiken en te verlaten in de rijrichting A6 - Almere Stad. Bedrijventerrein Gooisekant West is te bereiken via de A6 - Hogering of direct via Hogering. De in- en uitritten van Literatuurwijk zijn afgesloten.

Werkzaamheden Havendreef tweede fase

Kruispunten van 2 op 3 mei afgesloten

Op de Havendreef worden in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 mei asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd aan de kruispunten met de Radioweg en de Omroepweg. Hiervoor worden deze kruispunten afgesloten op 2 mei vanaf 20.00 uur ’s avonds tot 3 mei 6.00 uur ’s morgens. 

Wat gaan we doen?

Van maart tot en met juli 2019 wordt het gedeelte van de Havendreef tussen de Stedendreef en de op- en afrit van de A6 voorzien van een nieuwe asfalt laag. Bij de viaducten wordt de aan­sluiting verbeterd. 
Ook komt er een nieuwe groeninrichting omdat veel van de destijds ingeplante beplantingen zijn verdwenen of er slecht en verwilderd uit zien. Aan de kant van de weg wordt de beplanting verwijderd en het talud ingezaaid met gras. De uitstraling van de geluidswal wordt het zelfde als de geluidswal langs de Stedendreef.

De werkzaamheden aan het groen beginnen in maart en de asfalteringswerkzaamheden beginnen in april 2019. 

Bedrijven langs de Havendreef

Er zijn diverse bedrijven en instellingen gevestigd aan het bedrijventerrein: De Uitgeverij of Sportpark de Korver en is alleen bereikbaar via de Havendreef. Wij hebben informatie opgehaald om ons plan van aanpak te optimaliseren, dit zodat we de werkzaamheden met zo min mogelijk hinder kunnen uitvoeren. Hierbij kijken wij vooral naar de afsluitingen van de kruispunten. 

De inventarisatie van de wensen van bedrijven of instellingen is inmiddels afgesloten. Er is gekozen voor het uitvoeren van de werkzaamheden tijdens de nacht.