Skip to content

Schateiland

Werkzaamheden rondom Schateiland

Beweegbare fietsbrug

De nieuwe vaargeul is gegraven, de vaarroute er naar toe is uitgediept en gemarkeerd. Ook is gestart met de constructie van de beweegbare fietsbrug. Tijdens de bouw van de brug is de vaarroute gewoon toegankelijk. Alleen bij een aantal werkzaamheden, zoals het plaatsen van het brugdek, is de route tijdelijk gesloten. Dit wordt vooraf aangegeven op deze website en per brief/e-mail. De brug is naar verwachting eind dit jaar klaar.

De bediening van de brug gaat straks met een druksysteem op meerpalen. De eerdere manier met de afstandsbediening is niet meer mogelijk door aangescherpte landelijke veiligheidseisen (NEN-norm). Er is overleg met de klankborggroep (botenbezitters) over de precieze uitvoering van de remmingswerken en het druksysteem.

Afsluiting fietspad

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad Trekvogelpad, tussen het Schateiland en de Oostvaardersdijk, afgesloten. Als de werkzaamheden zijn afgerond is het fietspad weer toegankelijk. Er is tot die tijd een omleiding ter plaatse. De vaste fietsbrug wordt eind dit jaar vervangen voor een duiker.

Schateiland

De camping is op het Schateiland is in april (gedeeltelijk) in gebruik genomen. De vaste brug naar het eiland toe was daarvoor al klaar.