Direct naar paginainhoud

Gemeente Almere heeft de ambitie om het huidige kantoorgebied aan de Louis Armstrongweg in de Muziekwijk noord te ontwikkelen naar een gevarieerd gebied met woningen, kantoren en voorzieningen. In een aantal kantoren komen bij elkaar ruim 300 kleine huur- en koopwoningen met op bepaalde plekken bedrijvigheid in de plint. Verder moet er een aantrekkelijke buitenruimte komen met voldoende groen, parkeerplaatsen en een veilige verkeerssituatie. Omwonenden, ondernemers en vastgoedeigenaren hebben het afgelopen jaar meegewerkt aan een visie die dit mogelijk kan maken.

Deze visie is op donderdag 17 oktober 2019 vastgesteld.

Plan voor openbare ruimte

De verschillende ontwikkelaars zijn aan zet om dit gebied de gebouwen en hun eigen terreinen te transformeren. Zoals men nu ziet past de openbare ruimte vooral bij een kantoorgebied, maar om het geschikt te maken voor een woongebied, gaat gemeente Almere de openbare ruimte aanpakken.

Hiervoor is er een voorlopig ontwerp gemaakt. Voordat we dit ontwerp definitief wordt gemaakt, kunnen belanghebbenden reageren.

Door de geldende maatregelen rondom het Coronavirus is een fysieke ontmoeting helaas niet mogelijk. Omdat de inbreng belangrijk is om tot een goed inrichtingsplan te komen is het participatietraject digitaal. 

Stap 1: Lees de documenten aan de rechterkant van deze pagina goed door. Vooral de plankaart openbare ruimte.

Stap 2: Bekijk de videoclip waarin de projectmanager van de Louis Armstrongweg en de stedenbouwkundige toelichting geven op het concept-inrichtingsplan.

Stap 3: Omschrijf in uw reactie duidelijk wat u waar in het plan zou willen aanpassen en stuur deze reactie als email naar ftaphoornverberg dit@almere.nl. U kunt een foto en video toevoegen ter verduidelijking.

Mocht u persoonlijk willen spreken met de projectmanager of landschapsarchitect? Stuur dan ook een email dan volgt een afspraak om per telefoon of online videogesprek verder te praten. 

U kunt reageren tot 4 december 2020.

Stap 4: Wij bekijken en beoordelen uw reacties en verwerken deze zoveel mogelijk in een definitief inrichtingsplan. Als we een reactie/wens niet overnemen dan geven we daar argumentatie bij.  

Stap 5: Het aangepaste plan wordt gepubliceerd op de deze pagina. Betrokkenen brengen wij op de hoogte