Kruidenwijk

Kruidenwijk heeft zo’n 8600 inwoners. De wijk grenst aan het Beatrixpark en aan de andere kant aan de Staatsliedenwijk. Tegen de Hoge Ring aan ligt een klein bedrijventerrein. De wijk heeft verder twee supermarkten en verschillende bushaltes maken Kruidenwijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bijzonder in Kruidenwijk is de vindplaats van het Koggeschip vlak bij kinderboerderij de Stek.

Bouwen door de buurt 

Bewoners van Kruidenwijk kunnen bij wijze van experiment in hun eigen wijk op zoek gaan naar plekken voor woningbouw voor zichzelf, familie of vrienden. In het pilotproject 'Bouwen door de buurt' kunnen bij maximaal vijftien projecten zelf locaties bepalen om woningen aan de eigen buurt toe te voegen op een manier die voorziet in de eigen behoefte. Lees meer op deze pagina.

Lidl gaat verhuizen

De gemeenteraad heeft op 24 juni 2021 besloten dat met de voorbereidingen voor het ontwikkelingsplan van de locatie Oreganoweg/Wisselweg in de (Kruidenwijk/Staatsliedenwijk) gestart kan worden. Het plan gaat over de verhuizing van de Lidl supermarkt van het Saffraanplein naar de Oreganoweg/Wisselweg. Hier komen ongeveer 90 woningen. Het zijn vooral middeldure huurappartementen.

De huidige winkellocatie aan het Saffraanplein krijgt na de verhuizing van de supermarkt een nieuwe invulling. De Lidl en de gemeente willen direct omwonenden van het Saffraanplein en de Oreganoweg/Wisselweg uitnodigen om mee te denken met de plannen.

Na de zomervakantie organiseren we informatiebijeenkomsten. Zodra hierover meer bekend is, informeren we omwonenden. Voor de ontwikkelingen moeten onder meer vergunningenprocedures doorlopen worden. De eerste bouwactiviteiten verwachten we pas vanaf 2023.