Kruidenwijk

Kruidenwijk heeft zo’n 8600 inwoners. De wijk grenst aan het Beatrixpark en aan de andere kant aan de Staatsliedenwijk. Tegen de Hoge Ring aan ligt een klein bedrijventerrein. De wijk heeft verder twee supermarkten en verschillende bushaltes maken Kruidenwijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bijzonder in Kruidenwijk is de vindplaats van het Koggeschip vlak bij kinderboerderij de Stek.

Bouwen door de buurt 

Bewoners van Kruidenwijk kunnen bij wijze van experiment in hun eigen wijk op zoek gaan naar plekken voor woningbouw voor zichzelf, familie of vrienden. In het pilotproject 'Bouwen door de buurt' kunnen bij maximaal vijftien projecten zelf locaties bepalen om woningen aan de eigen buurt toe te voegen op een manier die voorziet in de eigen behoefte. Lees meer op deze pagina.

Lidl gaat verhuizen

De gemeenteraad heeft op 24 juni 2021 besloten dat met de voorbereidingen voor het ontwikkelingsplan van de locatie Oreganoweg/Wisselweg in de (Kruidenwijk/Staatsliedenwijk) gestart kan worden. Het plan gaat over de verhuizing van de Lidl supermarkt van het Saffraanplein naar de Oreganoweg/Wisselweg. Hier komen ongeveer 90 woningen.

Met het vertrek van de winkel zal er minder verkeer zijn. Samen met een nieuwe invulling van het gebouw biedt dit een kans om het Saffraanplein anders in te richten. Daarom willen de gemeente en Lidl graag met u in gesprek: welke ideeën, wensen of behoeften heeft u voor het gebouw en/of het Saffraanplein?

Om u te spreken en ideeën uit te wisselen organiseert Lidl, in samenwerking met de gemeente, een digitale bijeenkomst op dinsdag 28 september. Wij nodigen u van harte uit om mee te doen. De bijeenkomst vindt online plaats.

Datum: digitale participatieavond dinsdag 28 september
Tjjdstip: van 19.00 tot 20.30 uur
Locatie: digitaal
Wilt u meedoen aan de digitale bijeenkomst, dan kunt u zich per email aanmelden via projectontwikkelingverberg dit@lidl.nl.
Geef aan of wij uw e-mailadres mogen gebruiken voor deelname.