Skip to content

Noorderplassen West

Sfeerimpressie Noorderplassen West

Noorderplassen West is niet alleen de laatste, maar ook de meest waterrijke wijk van Almere Stad én met het meeste bos. Uniek gelegen tussen de Noorderplassen met 240 hectare open water en bestaand bos. Een sluis biedt doorvaart naar het Markermeer, het bos is een uitloper van het uitgestrekte Pampushout met wandel- en fietspaden. In de wijk is de kwaliteit van het omliggende landschap overal te herkennen.

Voordeel is dat de wijk al grotendeels klaar is: ruim 1.900 woningen zijn inmiddels opgeleverd en de wijk heeft twee basisscholen, kinderopvang, een gezondheidscentrum en een supermarkt met daarnaast winkels, binnenkort opent er zelfs een dierenkliniek tegenover de bushalte NPW Noord. Uiteindelijk zal de wijk uit ruim 2.600 woningen bestaan. 

Steiger en afmeervoorzieningen worden verwijderd

Vanaf maandag 26 februari gaat de gemeente Almere een steiger en drie afmeervoorzieningen in de Noorderplassen verwijderen. De voorzieningen zijn aan het einde van hun levensduur. Er is voor gekozen deze voorzieningen te verwijderen en niet weer terug te plaatsen vanwege het gering gebruik. 

Het beleid van de gemeente is er ook gericht om voorziening die weinig gebruikt worden en aan het einde van hun levensduur zijn te verwijderen. Meer informatie vindt u hier.  

Kaart te verwijderen steiger en afmeervoorzieningen

Nieuws

Geen nieuws in deze lijst: