Werkzaamheden Spoorbaanpad

Bewonersbijeenkomst Almere geeft Energie op 17 mei

Op dinsdag 17 mei vanaf 19.00 uur organiseert het projectteam van ‘Almere geeft Energie’ een bewonersbijeenkomst voor u om u te informeren over diverse financiële maatregelen om uw woning te verduurzamen. Deze vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis in Almere. Tijdens de bijeenkomst krijgt u de mogelijkheid om vrijblijvend, bij verschillende leveranciers van duurzame maatregelen, advies in te winnen.

Gemeente Almere kan u financiële ondersteuning bieden door twee verschillende  maatregelen. U kunt gebruik maken van een initiatievenbudget of u kunt tegen een hele lagerente een duurzaamheidslening aanschaffen, daar vertelt het Svn meer over.

Tijdens de bijeenkomst, worden deze twee maatregelen meer toegelicht. Ook komt de wethouder Tjeerd Herrema langs om u te vertellen wat het projectteam ‘Almere geeft Energie’ precies voor u doet. Tot slot komt Robert Atkins van het NMFF langs en legt duidelijk uit welke mogelijkheden er zijn voor een energieneutrale woning. Wacht niet te lang en geef u snel op, want er is maar beperkt plaats. U kunt u inschrijven op www.almere.nl/energiemarkt en kans maken op een van de twee energiescans!

 

 

28 september 2017

De gemeente Almere gaat het Spoorbaanpad verbreden en verbeteren. Het Spoorbaanpad is vijf kilometer lang. De werkzaamheden duren van eind september tot en met eind december. Tijdens de werkzaamheden moet u een stukje omfietsen. De omleidingen geven we aan met de bekende gele borden. Drukke kruisingen blijven tijdens de werkzaamheden zo lang mogelijk open.

We pakken het deel tussen de Hollandsedreef en station Parkwijk aan. We verbreden daar het fietspad naar vier meter en het krijgt rood asfalt. Naast het fietspad komt een strook van anderhalve meter zwart asfalt voor voetgangers.

Het Spoorbaanpad is de belangrijkste fietsverbinding door Almere. Het is de drukste fietsroute. Veel fietsers vinden het fietspad nu te smal, onveilig en oncomfortabel.  Bovendien rijden er tegenwoordig steeds meer snelle E-bikes en bakfietsen die breder zijndan een gewone fiets. Verbreding is dus noodzakelijk. 

Andere delen Spoorbaanpad later aan de beurt

De komende jaren verbreden we de resterende delen van het Spoorbaanpad in Literatuurwijk, Almere Poort en het deel van station Parkwijk tot aan station Buiten. Ook het fietsviaduct bij station Centrum krijgt een opknapbeurt. En de fietsbruggen in het Spoorbaanpad over de Hoge en de Lage Vaart worden verbreed. Hiervoor wordt een nieuwe constructie ontworpen die aan de betonnen spoorbrug kan worden gehangen.